Panická úzkostná porucha

Dobrý den, od roku 2010 jsem začala mít postupně, více či méně, psychické potíže. Vše vyvrcholilo v dubnu 2012, kdy jsem se se svými potížemi svěřila svému obvodnímu lékaři, který mi napsal AD Asentra. Vždy, když jsem měla byť sebemenší zdravotní problém, tak jsem v tom ihned hledala něco závažného, stresovala jsem se různými úvahami coby kdyby a po delší době stresu jsem se sesypala tím způsobem, že se mi z ničeho nic udělalo nevolno, začalo mi bušit srdce, třásla jsem se, měla jsem pocit tísně a brnění na hrudi, pocit že se mi špatně dýchá a že mám při nejmenším infarkt. Cca za 3/4 roku vymizeli mé potíže úplně. Po roce a půl léčby jsem se s lékařem domluvila na snížení dávky z jedné tablety denně na jednu tabletu jednou za dva dny. Cca po půl roce se mi potíže vrátily a tak jsem na doporučení vyhledala psychiatra. Nutno říct, že psychické problémy máme v naší rodině v ženské linii všichni, myslím, že je to částečně dáno i výchovou. Nyní navštěvuji psychiatričku, brala jsem 1x denně asentru 50mg a na noc 1/2 mirtzapinu. Bohužel po cca 2 měsících užívání kdy se mi značně ulevilo, se u mě dostavily noční můry a tak jsem mirtazapin musela vysadit.Cca po týdnu se mi začalo hůř spát a po 14 dnech od vysazení se u mě začaly cca jednou za 5dní projevovat opět záchvaty paniky. Je to o to horší, že mě vzbudí ze snu a já vlastně neznám příčinu a ani si nepamatuji co se mi zdálo. Mám pocit, že jsem v bludném kruhu, ze kterého se nemohu dostat. Chtěla bych se zeptat zda se z potíží tohoto typu může člověk zbláznit (myslím tím, být odkázán na pomoc ostatních, nevnímat realitu,...) a jaká je pravděpodobnost úplného vyléčení, popř. prognóza do budoucna. Nyní je mi 28 let a ráda bych samozřejmě měla děti a normálně fungovala. Podotýkám, že jsem odhodlaná pro zlepšení mých stavů udělat cokoliv. Můžete mi tedy mimo jiné poradit, co pro sebe mohu udělat já sama? Mnohokrát děkuji za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Ivo. Člověk,který se rozhodne jednou provždy zabít strach je vždy vítězem,pokud v onom rozhodnutí vytrvá. Máte velkou naději:-) Ozvěte se na mens-sana@seznam.cz Zkuste mi napsat o sobě vše- " od Adama" :-)) Velmi rád pomohu. Vřelý dík za důvěru! S pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: