Papilární mikrokarcinom

Je mi 35 let a v loni mi byla zjištěna zvýšená činnost štítné žlázy, na levé straně jsem měla strumu. Před třemi měsíci mi byla odstraněna celá štítná žláza. Z histologie zjistili že tam byl papilární mikrokarcinom. Doktor na endokrinologii mně ujišťoval že není potřeba žádné ozařování protože mi vzali celou šž a ten nádor byl moc malinký. Z internetu jsem se ale dočetla že se na ozařování musí chodit. Můžete mi prosím napsat jestli je ozařování nutné nebo ne? Zároveň mi byla zjištěna osteopenie. Bolí mně levá kyčel a celej bok a tak se chci zeptat jestli to může být tou osteopenii a nebo jestli tam nemůžou být metastázy z toho nádoru? Hrozí u tohohle typu nádoru tohle nebezpečí? Mám strach protože moje sestra měla nádor na plících a nakonec měla metastáze i v kostech.

Odpověď odborníka:

Milá paní Petro, žádný lékař, který nezná dopodrobna Vaše nálezy, není pro Vás lepším rádcem, než jsou Vaši ošetřujcí lékaři- endokrinolog, případně klinický onkolog. Měla byste se odvážit hovořit přímo s nimi o svých pochybnostech, jakékoliv obavy z odmítnutí jsou zbytečné.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: