Penicilin a sluníčko

Můžu s antibiotiky penicilin 500 mg. ven na sluníčko?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neměla by Vám hrozit kožní reakce při pobytu na slunci jako při užívání některých jiných antibiotik, ale jelikož máte bakteriální infekci, neměl byste se přímo a cíleně vystavovat slunečnímu záření (nejděte se opalovat k vodě apod. ..), protože byste tím zbytečně zvýšil zátěž na Váš organismus, zatímco se máte v klidu léčit a odpočívat. Ven můžete, ale chraňte se vhodně proti slunci a dejte pokud možno přednost léčbě před pobytem na slunci a aktivitami s tím spojenými.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: