Penicilin a kojení

Dobrý den, jsem maminkou 3 měsíční holčičky,kterou plně kojím,cca 7-8 denně.Nyní mi na ORL diagnostikovali sinusitidu a nasadili V Penicilin 750,ten prý při kojení nevadí.Budu ho užívat cca 10 dní.Ráda bych se zeptala,zda se penicilin vylučuje do mléka,může ovlivnit jeho chuť.A zda nějak nemůže malé ublížit,popřípadě vyvolat alergickou reakci.Moc děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Většina kojenců, jejichž matky užívají penicilin, nemá žádné příznaky. Někdy se může objevit řidší stolice. V takovém případě můžete dceři podávat např. probiotické kapky, Hylak a podobně. Není třeba se bát kojení při užívání penicilinu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Můj partner má hepatitidu C – je to důvod k rozchodu?
Články: Můj partner má hepatitidu C – je to důvod k rozchodu?
Hepatitida C je poměrně...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání
Užívání léků proti bolesti si dříve či později vybere svou daň
Rakovina ledvin
Články: Rakovina ledvin
Rakovina ledvin (renální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Lymeská borrelióza může poškodit srdce
Články: Lymeská borrelióza může poškodit srdce
Pokud si včas nevšimneme...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: