Penicilin a antikoncepce

Dobrý den, brala jsem od 8. 10. do 15.10. během pauzy antibiotika. Myslíte, že už budu chráněná?? Nebo ještě mám týden počkat? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nikushcik! Co je to týden počkat? S čím chcete čekat? Se sexem? Slyšela jste už o jiných druzích antikoncepce, jako je například kondom, spermicidní prostředek (ptejte se v lékárně) nebo třeba nekoitální aktivity (mazlení, orální sex atd)?? Hormonální kontracepce Vás v daný cyklus chrání naplno nebo nikoli, za týden nic nebude odlišné... Antibiotika obecně snižují účinnost kontracepce. Ačkoli jste je brala "v pauze" a PNC se rychle vylučuje, přesto po následující cyklus (celý!) doporučuji použít doplňkovou metodu kontracepce (např. kondom)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: