Pentomer retard a léčba hemeroidů?

Dobrý den, můj obvodní lékař mi předepsal lék Pentomer Retard 400 na hemeroidy. Říkal, že by se měl teto lék užívat i několik měsců. V příbalovém letáku i jinde jsem se ale nedočetl, že by s byl spojován s léčbou hemeroidů. Proto bych s rád ujistil, zda je tento lék na léčbu vhodný. Upřímně svému obvodnímu lékaři moc nevěřím a uvažuji o přesoupení k jinému Děkuji

Odpověď odborníka:

Pentomer retard se obvykle k léčení hemoroidů neužívá, i když v některých situacích by mohlo mít jeho podávání opodstatnění.Z medikamentózní léčby doporučuji spíše venotonika (Glyvenol, Detralex), lokálně pak čípky nebo masti (např. Aviril H, Spofax, Faktu), celkově pak zvýšit příjem vlákniny a tekutin, k sezení užívat tvrdou podložku, při větších obtížích vyhledat chirurgické vyšetření.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Kryoterapie - anurex | Od: Marián | 29.1.2014 10:52
Mne osobně na hemeroidy nezabraly žádné masti,
bylinky, čípky, nic nic nic. Zabrala mi kryoterapie, a
to konkrétně anurex. Je sice trošku dražší, ale zase,
když si spočítáte kolik dáte za mastičky...fakt,
vyzkoušejte, nemáte co ztratit.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: