Percepční nedoslýchavost

Dobrý den mám dotaz,už léta prakticky od školního věku ( nyní je mi 35.let) mám problémy s nedoslýchavostí,tinitus. Dnes jsem byla na kontrole na ORL s pocitem "vody v levém uchu",nebolí to jen tam jakoby hučí.Pan doktor mě posílá na audio testy,jako příčinu mi stále uvádí že je to způsobeno kouření?m,kouřím cca 10 cigaret deně.Když jsem procházela serverem U lékaře.cz nikde jsem nenašla ani zmínku o tom že by mohlo být příčinou právě kouření?? Nález mám celkem v normě,nic zvláštního se nezjistilo jen doktor se obává jakéhosi "propadu sluchu",nevím co si pod tím mám představit a co mě čeká do budoucna? Závěr z lék.zprávy je: epifaryngitis chronica,laryngitis chronica-hypertrofická forma-stav trvalý. Doporučuje vitamín E ,Panthenol 1tbl deně,inhalace Vincentkou,kloktat šalvěj. Nevím z jakého důvodu mám kloktat,proč vlastně? Nerozumím nálezu a nikdo mi v ordinace nic k tomu něřekl,za týden jdu na audio a podle toho se odvyne způsob léčby dál. Předem děkuji za odpověd.Hezký den,Čefová.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že máte chronický zánět hltanu a hrtanu, je kuřáctví opravdu nevhodné. Vámi zmiňovaná léčba zklidňuje poškozenou sliznici. Popis ušního nálezu nezasíláte, takže se nemohu k příčině nedoslýchavosti a tinnitu blíže vyjádřit.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: