Periproktální píštěl

Dobrý den, mám stejný problém jako další čtenářka Šárka. Před 3 roky jsem byl na operaci údajně s abscesem mezi půlkami-cca průměr 3 cm. Za rok jsem byl na další operaci a za rok opět na další. Po operaci se mi každý měsíc dělá boule,je bolestivá a po pár dnech praskne a vyteče hnis s krví(z jizvy)pak se za necelý měsíc opět. Nyní mě doktor poslal na rektoskopii a endosonografii na podezření periproktální píštěle. Chtěl bych se zeptat, jak by se potvrzená píštěl léčila??? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se prokáže komunikace mezi povrchem kůže a některým z vnitřních orgánů, je léčba jen chirurgická - vyříznutí tohoto kanálu a následné sešití tkáně. Ale je docela možné, že u vás jde pouze o opakované hnisání ateromu - to je taková cysta vyplněná tukovými hmotami ( celkem častá) - a pokud se tato cysta neodstraní celá a jen se nařízne a vypustí hnis, velmi často recidivuje. Je nutné odstranit celou cystu i s jejím pouzdrem,

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: