Periventrikulární leukomalacie (pvl)

  • Dotaz od: Hana Kerliková
  • Publikováno: 10.4.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké následky může mít PVL a jestli se to musí vždy projevit. mám nedonošenou dceru (30. tt) a toto nám zjistili ve 3.týdnu po narození. může být dcera i v pořádku? jedna neuroložka nám řekla, že se to nespraví a nepomůže jí ani cvičení a druhá nám řekla, že může být i v pořádku, že je mozek hodně plastický. zatím nám jsou 2,5 měsíce (korigovaně 3týdny) a malá je zatím v pořádku. cvičíme jeden cvik vojtovy metody (při neruol vyšetření zjištěno stáčení hlavičky doprava). na další cvičení ani rhb zatím prý nemusíme. děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já se přikláním spíše k názoru druhé paní doktorky, v mozku probíhají neskutečné změny při zrání a růstu dětátka, takže se všechno může velmi změnit - k dobrému. Pečlivě holčičku pozorujte, cvičte, stimulujte jí z hlediska sluchových a zrakových vjemů a kdyby se vám cokoli nezdálo, kontaktujte a informujte pediatra Já ale věřím, že vaše holčinka bude v úplném pořádku a bude vám dělat jen radost. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x