Petechie?

Dobrý den, udělal se mi výsev malinkých tmavě červených až fialových teček během dvou dní na pažích, nyní mám ještě k tomu na předloktí větší jakoby krvavé flíčky, zblízka krvavé výronky pod kůží. Jsem celkově unavená, bolí mě klouby, čekám na výsledky vyšetření na boreliozu a na celkové odběry, které se bohužel odložili kvůli braní ATB. A právě to je můj dotaz - mohla by tvorba těchto pravděpodobně "petechií" souviset s braním ATB Deoxymykolin ( již 6. ATB během půl roku )? Tečky se vytvořili den po týdenním braní ATB. Děkuji, S.

Odpověď odborníka:

Petechie i celkové obtíže mohou být vyvolané celkovým infekčním onemocněním, alergií či autoimunitním zánětem. Doporučuji provést vyšetření na přítomnost zánětu v těle, autoprotilátky, příp. protilátky proti infekční mononukleose.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: