Pilonidální abscess

Chtěl bych získat nějaké informace ohledně pilonidálního abscessu který mi byl zjištěn. Cca. asi 3 dny mě bolelo na vnitřní části levé půlky zadku téměř u konečníku. Měl jsem tam malou načervenalou bulku z které mi po rozříznutí na chirurgii vytekl hnis. Dle lékaře bych měl nyní chodit cca. 14dnů na převazy a posléze bych se měl objednat do nemocnice na nějaké úplné odstranění, aby se to již neopakovalo. Chci se zeptat na správnost postupu, závažnost onemocnění a délku léčby popř. nemocenské po operaci v nemocnici. Děkuji moc za jakoukoliv odpověď

Odpověď odborníka:

Martine,pilonidální cysta není ani tak závažné, jako nepříjemné a vleklé onemocnění. Bohužel ve stádiu abscesu - tedy hnisavého zánětu není radno operovat, hojení takové rány by bylo problematické a zcela jistě by bylo komplikováno právě infekcí. Probíhající postup léčby je v pořádku. Po sanaci abscesu by bylo pro Vás nejlepší naplánovat radikální chirurgické odstranění celé cysty, jinak se potíže budou opakovat. Hojení těchto ran, vzhledem k lokalizaci, nebývá vždy ideální. Při nekomplikovaném pooperačním průběhu můžete být v pořádku za 2 týdny až měsíc.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: