Píchnutie injekčnou ihlou

Dobrý deň, pichám si každý deň Fraxiparine, keďže mám zlomenú nohu. Asi pred 10 dňami, cca 3. deň čo som si injekcie pichala, som nešikovne odstránila plastový kryt ihly a pichla som sa do prsta (ruky som mala pozorne umyté, ale nie vydenzifikované). Ponáhľala som sa a bolela ma noha, preto som si bez rozmýšľania injekciu napriek tomu pichla. Až s odstupom času mi došlo, že som ju mala zahodiť a požiť novú. Mala by som absolvovať nejaké vyšetrenia? Aké je tu riziko? Vopred Vám ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Nebojte se, žádné riziko infekce Vám nehrozí. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: