Placenta zasahující do dolního segmentu

Dobrý den, Dnes jsem byla na kontrolním těhotenském ultrazvuku ve 21.týdnu.Paní doktorka říkala, že všechno vypadá v pořádku,akorát placenta je na zadní stěně a zasahuje do dolního segmentu, plodové vody přiměřeně.Zároveň říkala, že si nemám dělat starosti, že to bývá běžné.Mně to ale vrtá hlavou, chtěla bych se zeptat na Váš názor, jestli to nemůže nějak ohrozit miminko a způsobit případné komplikace. Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Bývá to běžné s tím jak se děloha zvětšuje se zpravidla placenta posunuje výše, takže nemějte obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: