Plánované těhotenství a křečové žíly

Dobrý den, Je mi 37 let, mám dvě děti 16 a 14 roků. Po druhém porodu jsem byla na operaci křečových žil levé nohy, nyní chodím na sklerotizaci levé a začínám i s pravou. Chtěla bych se zeptat pokud bych měla další dítě, jaká jsou rizika a jestli mi nehrozí embolka. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v těhotenství se křečové žíly pravděpodobně zhorší. Vzhledem k riziku plicní embólie je důležité zda jste již v minulosti prodělala hlubokou žilní trombózu nebo plicní embólii. Samotné povrchové křečové žíly jsou pouze malým rizikovým faktorem plicní embólie. Je dobře, že chodíte na sklerotizaci křečových žil, protože tím riziko embólie snižujete.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: