Plánování dítěte

Přeji pěkný den. Je mi 26 let a s přítelem bychom za čtvrt roku chtěli dítě, stále beru HA, za tři týdny jdu na preventivní prohlídku a doktorce se zmíním. 1. Bude mi dělat speciální vyšetření, je vůbec třeba? 2. Také mívám často záněty močových cest a dočetla jsem se že mají vliv na neprůchodnost vejcovodů. Přišlo by se na to při preventivní klasické prohlídce? 3. mohu sama zjistit třeba testama z lékárny jestli u mě probíhá ovulace a nemám tedy neprůchodnost vejcovodů? 4. Asi po týdnu po menstruaci jsem začala znovu krvácet a to beru HA, je to třeba řešit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v prvé řadě vysaďte antikoncepci a nepočítejte, že otěhotníte v pravím cyklu. Ovulační testy bych zatím úplně vynechala, akorát se budete stresovat. Na neprůchodnost vejcovodů se při prohlídce nepřijde, k tomu je nutné podrobnější vyšetření až v případě, že Vy jste zdravá hormonálně, máte ovulaci a partner má v pořádku spermiogram, vše se provádí až zhruba po roce, kdy Vám nejde otěhotnět. Ovulace není indikátorem průchodnosti vejcovodů, testy se zaměřují na hladiny hormonů. Pokud jdete na prohlídku běžnou roční, bude se dělat cytologie, jako vždy. žádné speciální vyšetření není indikováno.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x