Plíce

  • Dotaz od: Petra Kozáková
  • Publikováno: 11.3.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na stín v hrotu plíce. Před dvěma měsíci mi byl udělán doktorem který není přímo plicař rentgen , kde mi zjistil zápal plic. Jelikož se to mému praktickému doktoru nezdálo, horečka 37,2 žádný kašel, ale obtížnější dýchání, nechal snímek poslat přímo plicní doktorce, kde mi řekla, že se o žádný zápal plic nejedná a je to v pořádku. Poznala by paní doktorka , kdyby se jednalo o něco závažnějšího? Stín byl poměrně velký (1/4 plíce).Mám problémy s dýcháním, častý pocit, že se nemohu dodýchnout a někdy tlak na hrudníku. Hodně mě bolí záda, tak to na ně svádím, ale strach mám. Byla jsem i na kardiologii a tam zjistili lehkou aritmii jinak OK.Děkuji za odpověď Petra.

Odpověď odborníka:

Jednoznačně doporučuji rentgen zopakovat a posoudit ev. změny v nálezu. Snímek by měl popsat rentgenolog a posléze posoudit i plicní lékař, pokud máte trvale nějaké subjektivní obtíže, tak určitě doplnit ještě spirometrii k vyloučení astmatu. Pokud by byl nález závažný, plicní lékař by ho jistě poznal.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x