Plíce

Dobrý den. V průběhu posledních 5 měsíců jsem měla již třetí zápal plic.Nyní v květnu mě lékař diagnostikoval peribronchitický zánět, povytažena levá kopule bránice, sytá horizontální ploténka.Předepsla mě Doxyhexal,ERdomet,Berodual. Nyní mám jít na kontrolu. Bolesti na hrudi mám pořád. Také mě řekl, že pokud bolesti nepoleví mám jít zase na Rtg než k němu půjdu na kontrolu.Můj dotaz do poradny zní-během měsíců již půjdu po páté na Rtg, není to zdraví škodlivé a dále proč mám neustále bolesti na plících,při kašli,kýchnutí, smrkání ? Již je to dlouhá doba a nemohu se z těchto problémů dostat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den dovolila bych si reagovat i na popis rtg plic, podle kterého popis\"peribronchiticky zanět\" není zánět ani plic ani prudušek, je to pouze pomůcka toho, kdo popisoval snímek, ale nic nevypovídá o možném patologickém nálezu. Vaše bolest na hrudníku může mít různý původ a proto bych určitě doporučila vyšetření odborníkem pneumologem, který posudí sám rtg snímky, které vám byly provedeny a take provede další vyšetření,aby mohl určit důvod uváděných potíží (spirometrie, ekg ...). S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: