Plíce

-------------------------------------------------------------------------------- Dobrý den, je rozumné při opakovaném zápalu plic (i teď probíhá) a náhlé poruše polykání (Parkinsonova choroba) vést sondu nosem? Neexistuje jiné řešení vzhledem k zápalu plic?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zavedení sondy nosem je běžný postup, je lépe pacienta živit nasogastrickou sondou, kdy se stimuluje zažívací trakt k činnosti, jako kdyby pacient normálně potravu přijímal. K dlouhodobé výživě infuzní terapie do žíly není vhodná. Takže bych určitě zůstala u vvýživy sondou, pokud nelze zajisti přirozený příjem potravy.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: