Plnění zubu

Dobrý den pane doktore.Před rokem jsem měla zánět u kořene zubu,zub mi byl léčen a již v prosinci minulého roku byl podle mé paní doktorky v pořádku,ale přesto mi v zubu nechala jen vložku,a že mi ho zaplní až letos v březnu.Jenže vložka se uchýlila dál(podle paní doktorky to neviaí),ale dnes mi celá polovina zubu uletěla,tím pádem už nebude nic k plnění.Chci se zeptat.Kdy správně po vyléčení zubu mi měla doktorka zub zablombovat?O zub nutně příjdu?Je to stolička,druhá od konce.Má cenu si stěžovat?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Provizorní výplň se na zubu s léčenými kořenovými kanálky obecně nechává jen nutnou dobu, dokud se zub neuklidní (v případě, že je bolestivý), což někdy může trvat opravdu několik měsíců. Otázkou je, zda je zub po jeho zlomení možné, či nikoliv spolehlivě rekonstruovat. Pokud tedy zlomenina zubu nezasahuje hluboce pod úroveň kosti, lze zub zachovat. Záleží samozřejmě i na kvalitě ošetření kořenových kanálků. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: