Plnost

Dobrý den,už nějakou tu dobu mám pocit plnosti v břiše (nafouklé, plynatost, říhání-občasné) a pozoruji i změnu stolice (ne uplně pevná), dříve sem kouřil (je mi 22 let)..nekouřím tak měsíc..během zkouškového se to myslím zhoršilo, stres, pití kávy (k vůli výdrži)..snažím se pít bylinné směsi apod...při pohybu je vše znatelně lepsí..po jídle je zase stav horší..mám podzření na zánět nebo možná vřed..žaludek je i tak nějak "na vodě", mám strach zda nejde o něco závážného..dá se s tím žít ale je to velmi nepřijemné..občas doprovázejí i pocity na zvracení..když si zmáčknu v nadbřišku je to bolestivé až do zad někdy...díval jsem se na internet zda se nemůže jednat o karcinom žaludku mám z toho strach..díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tak zrovna karcinom žaludku bude u Vás z asi 100 možných diagnoz ta nejméně pravděpodobná. Valná část podobných obtíží pramení opravdu ze stresu, uspěchaného životního stylu a bohužel přechodně postihnou téměř každého. Nicméně, pokud obtíže trvají delší dobu ( 3 měsíce a déle ), nebo se zhoršují, je dobré raději nic nepodcenit a nechat se vyšetřit. Od neinvazivních vyšetření ( laboratoř, ultrazvuk ) až po ta méně příjemná (endoskopie ). Každopádně začít byste měl u svého praktika, který Vás již nasměruje. Držím palce.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Jak se žije bez štítné žlázy
Články: Jak se žije bez štítné žlázy
Chodí mezi námi mnoho lidí...
Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Články: Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Pokud patříte mezi pylové...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: