Po zlomenině otok kotníku

Dobrý den. spatne jsem spadl na ledovce a zlomil si kotnik na prave noze, zpretrhal vazy a zlomil lytkovou kost :( byl jsem operovan 7 srouby do kosti, ktere mam nyni v noze. mel jsem 2 měsice dlahu a tento mesic (cili 3.mesic) dochazim na rehabilitaci. Kotnik mam stale viditelne natekly. chodim o berlich, male krucky bez berli, ale neustale citim bolest mezi vnitrnim a vnejsim kotnikem v ohebne casti. pri chuzi mi v tom miste i lupne. doktor dle RTG rika, ze je vse v poradku! na rehabilitaci mi s chozenim snad pomohou (chce to cas asi) a na ten otok chodim na virivku, ale zadna slava. noha je 3 mesice porad natekla. dle oka jednou tak velka nez zdravy kotnik. je to normalni ?? dekuji moc za vas cas a za vasi odpoved. s pozdravem. Radim

Odpověď odborníka:

Pokud se jednalo o těžší úraz a dle vašeho vylíčení ano s následnou operací je třeba trpělivosti. Zmenšující se otok hlezna může trvat až 1 rok. Dop. pokračovat v terapii na rehabilitaci co nejdéle, hybnost hlezenného kloubu zvyšovat pozvolna, určitě ne násilně, hlezno má především nosnou funkci. Jinak doma končetinu zvednout co nejvýše a cvičit i doma. Je třeba vědět, že pokud tam bude cizí materiál a ten tam musí být dle nálezu asi 1 rok, potud bude funkce hlezna nějak limitována a to jak v pohybu tak i přestavbě kosti , a to bude přinášet i problémy s otokem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x