Po zlomenine zápästia

Dobrý deň, pred 4 mesiacmi mama mala úraz-Smith zlomeninu zápästia, operovali ju, má tam kovovú platničku, 6 týždňov mala ortézu, potom jej vyberali Ki drôt. Cca mesiac rehabilitovala-cvičila, chodila na vírivku, 10x jej pichli Milgammu. Tŕpne jej ešte stále palec a trochu aj ukazovák, pohyblivosť má už celkom dobrú. Je to normálne?, upraví sa to?, čo by ste odporúčali? Môže ísť o karpálny tunel?? Má význam už urobiť EMG, či to je ešte skoro a môže sa vôbec robiť keď je tam kovová platnička?

Odpověď odborníka:

Dobrý den,po zlomenině může dojít k útlaku středního daňového nervu v oblast zápěstí,projevuje se brněním obvykle v 1-3prstu.Útlak se potvrzuje EMG vy šetřením,je možné dělat i při kovu .Pokud ale potíže odeznívají po léčbě a RH,pak není nutné na vyšetření pospíchat.Vždy záleží na potížích.Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: