Početí

Dobrý den, brala jsem 5-9 DC Clostilbegyt (2tbl. denně) a 12. DC cyklu jsem byla na UZ, kde mi gynekoložka řekla, že vajíček uzrálo několik a min. 2 jsou 16-17mm velké. Ovu testy jsem si nedělala, ale píchalo mě v okolí vaječníku. Je možné z UZ odhadnout, kdy byla ovulace (podle předpovědí gyn. kolemn 13. dne)? Jaká je prevděpodobnost dvojčat po Clost.? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, právě známka velkých vajíček (spíše přesně řečeno folikulů s vajíčky) je předzvěstí toho, že ovulace bude velmi brzy - přesně se to předpovědět nedá, ani ovu testy nemusejí být přesné. Pravděpodobnost dvojčat po stimulaci není nijak extrémně vyšší, více dvojčat se rodí po IVF transferu (metoda umělého oplodnění), kdy se do dělohy zavede více embryjí a záleží na tom, jak které přežije. Vyčkejte výsledku testu na těhotenství u lékaře a po 4-5 týdnu je již přesně při UZV viditelný počet plodů v děložní dutině. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: