Počínající gynekomastie?

Dobrý den, už jsem vám sem do poradny psal že mi před několika měsíci naměřili zvýšené hodnoty prolaktinu. Také jsem vypozoroval určité změny na bradavkách, jsou takové jakoby nafouklé a chtěl bych se zeptat, jestli se u mně nemůže vyvíjet nějaká ta gynekomastie nebo něco podobného, nebo jestli zbytečně plaším. Byl jsem nedávno na preventivní prohlídce (do půl těla) a doktor k tomu žádné připomínky neměl, tak nevím. A pokud by to byla gynekomastie a nějak se to zhoršovalo, dá se to nějak nejen potlačit ale navrátit do původního stavu, jinak než operativně? Stabilizací prolaktinu nějakými pilulemi? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kvalita fotografie je bohužel špatná, není tam nic moc vidět. Pokud bys e jednalo o gynekomastii, je samozřejmě žádoucí normalizovat hladinu prolaktinu, pokud je zvýšená (lék Dostinex), vyšetřit hladinu testosteronu, LF, FSH, estradiol...vyloučit tumor varlat, případně nadledvin, zkontrolovat funkci ledvin, jaterní testy...vyloučit léky, drogy, které by to mohly způsobit. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: