Početí, těhotenství a neštovice

Dobry den, prosim o radu. Mam dcerku 3,5let, nyni ma nestovice. S manzelem by jsme chteli dalsi dite. Muzeme pocit, kdyz je dcerka infekcni nestovicemi? V pripade, kdyby se poceti podarilo a byla tehotna, bude to pro plod nejak nebezbecne, kdyz jsem ja nestovice prodelala v detstvi? Nebo mame radeji s pocetim jeste pockat, az nebude infekcni? A jeste bych se chtela zeptat jake mnozstvi kyseliny listove bych mela uzivat pred pocetim? Uzivala jsem doposud 200mg, ale rikam si, zda nemam uzivat 200mg rano a 200mg vecer. Dekuji mnohokrat za odpoved. Leona

Odpověď odborníka:

Pokud jste neštovice prodělala, nemusíte se obávat ohrožení plodu. Co se týče kyseliny listové, doporučovala bych spíše než samotnou kyselinu listovou užívat kombinovaný preparát tzv. babyplan, kde jsou koncentrace naprosto vyvážené. Předávkování kyselinou listovou může mít negativní dopad.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: