Podezření na condylomata

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o určení, alespoň přibližné diagnózy. Tyto bradavičky se mi objevili už před nějakým časem, ale kvůli studu jsem lékaře prozatím nenavštívil(držím sexuální abstinenci). Tyto "útvary" jsou na předkožce a jejich počet nenarůstá. Jsou to hrbolky v barvě těla, které nebolí. Někdy se mi zdají menší a jindy větší. Kdysi jsem se nakazil nějakou mykózou (měl jsem červené tečky po celém žaludu a po této fázi byl penis takový vysušený/loupavý). Gynekolog od tehdejší přítelkyně nám předepsal mast, která pomohla. Tu jsem použil i nyní, ale tentokrát neúspěšně. Nevím jestli to s tím souvisí, ale při dlouhém vzrušení bez vyvrcholení mám velké bolesti v kříži (tento problém mám, ale už docela dost dlouho). Také trpím lupy ve vlasech a suchou kůží na tváři, kterou musím mazat hydratačními krémy jinak se loupé a zůstavají mi červené "fleky"(lupy trpím léta, ale suchou kuží na obličeji cca od té mykózy). Může to být způsobeno špatnou imunitou? Před mnoha lety jsem prodělal po selhání imunity i rakovinu lymfocytu. Prosím o doporučení lékaře (třeba i vás) s kterým by se to dalo řešit diskrétně vzhledem k mé stydlivosti a problematice. Děkuji za odpověď a doporučení.

Odpověď odborníka:

1) Podle fotografie by se o kondylomata mohlo jednat, rozhodně je třeba navštívit lékaře. Inkubace této infekce může být i řadu měsíců. 2) Vzhledem k tomu, že jsem v Praze, nemohu se vám v tomto ohledu věnovat. 3)Lupy a suchá kůže by mohla být seborhoická dermatitida či atopie, m.žete používat z volně dostupných přípravků např. šampon a krém Kerium DS.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: