Podezření na zánět

Dobrý den, tento měsíc jsem nedostala menstruaci a mám výtok, který je jiný než obvykle(hrudkový bílý a teď i trošku nažloutlý). Trošku mi je i nepříjemné chodit na záchod. Problém je, že jsem teď v Německu a ještě 3 týdny tu budu muset být. Chtěla jsem se zeptat, zda pokud se jedná o zánět, je to velký problém, když počkám ještě 3 týdny. K jakým následkům to může vést? Byl by vhodný nějaký volně prodávající typ léků? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v prvé řadě bych si udělala test, zda nejste těhotná. Pokud nemáte pálení, řezání, lze použít volně prodejné léky ve smyslu vagi C - vitamin C na vkládání do pochvy, název v Německu Vám neřeknu. Pokud bude výtok tvarohovitý, hrudkovitý, lze použít canesten. Poševní zánět můžete zaléčit sama, pokud budou bolesti v podbřišku nebo břicha,teploty, nutno vyhledat lékaře a vyloučit pánevní zánět. jeho nástedky jsou často srůsty a neplodnost.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co prozradí jaterní testy?
Články: Co prozradí jaterní testy?
Prokázat hepatitidu je...
Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Články: Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Ať už vaše operace dopadne...
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: