Podezření na tuberkulozu x těhotenství

Dobrý den, moje kolegyně má holčičku a je zde u ní podezření na tuberkulozu (vrací se jí pořád kašel, teplota, únava). Zatím nemají výsledky. Chtěla jsem se zeptat, jestli mě může kolegyně ohrozit, kdyby se u její dcery potvrdila tuberkuloza, jsem na konci čtvrtého měsíce těhotenství. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kdyby i kolegyně měla tuberkulózu, tak se nákaza samozřejmě vyloučit nedá. Prototože se zatím ale nepotvrdilo onemocnění ani u její dcery, jedná se zaím o "dvojité co kdyby" a není důvod k panice.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
podezření na tuberkulózu | Od: Drahoslav | 31.3.2016 11:20
Mám souseda a ten jeho kašel to je něco
hrozného.Když začne a to je skoro pořád,tak se to
rozléhá na celej dům a člověku je z toho zle.
Máme obavy,jestli není tuberák.
Poraďte mi někdo prosím,jak ho dostat na
prohlídku.Máme v domě už všichni strach.Mohu
svou obavu někde hlásit? Je takový člověk
povinnen se kontroly zúčastnit? Co s tím?
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: