Podvázaní žaludku

dobrý den.je mi 26let a vážím 115kg při 162 cm je nožné provést podvázání žaludku.zkoušela jsem různé diety ,sport ale nic nepomáhá.Začíná mi natýkat levá noha a mám dnu.Skrz tu nohu,jsem byla u spostu doktoru,ale kazdý doktor my řekl že jsem zdravý člověk děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Před plánovaným výkonem je opravdu potřeba provést řadu vyšetření jak klinických tak i široce laboratorních. "Podvázání" žaludku jak výkon nazýváte vede k tomu, že vznikne pocit nasycení podstatně dříve než při notmálním žaludku, takže člověk sní jídla podstatně méně .Pokud by to pacient dokázal bez operace, tak takovou operaci mír nemusí. |Tato operace je stále prováděna, dnes se ale o něco více prosazuje chirurgické zmenšení velikosti žaludku odstranění jeho části. Výsledky obou operací jsou příznivé.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: