Podvrtnutí pravého hlezna

Dobrý den, asi před 2 měsíci jsem si při fotbale podvrtl kotník. Až po 3 tydnech jsem šel k doktorovi , ten mě poslal na rehabilitace (vířívky, elektromagnetické vlny) , dělal jsem i cvičení s kotníkem.Doktor řekl že uš můžu kotník začít zatěžovat.Při skákani na kolečkových mě občas vaz přední (Anterior talofibular ligament) zaboli , když to rozjezdím tak bolest pomine ale po odježdění mě to intenzivně bolí jako bych ten kotnik posiloval (sval) a mám ho i podstatně menší než na druhé noze tj. ( ten u vazu předního).Stále citím že ještě není plně udravem i když nic nedělám.při fotbale taktéž při kopáni zabolí celý kotník běhat ale můžu i kotník do všech stran otáčet a natahovat. Nemá na to vliv např . to že jsem začal trochu zatěžovat kotník po 5 , tím že jsem chodil do školy atd. ?v sádře ani v dlaze sem to neměl a kdy z cela neucítím žádnou bolest a bude možno zatěžovat na 100% ? Díky , z pozdravem Michal

Odpověď odborníka:

Stav se jistě bude postupně zlepšovat. Každé závažnější podvrtnutí potřebuje určitý klid a poté rozcvičit i přes rehabilitaci. Na vašem místě bych si zašel ještě jednou na kontrolu a vyšetření k lékaři, kde jste byl původně, někdy je dobře i rtg snímek opakovat, protože některé velmi drobné kostní změny lze na rtg zjistit až po 2-3 týdnech.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: