Podvrtnutní hlezna

Dobrý den, před 18ti dny jsem si podvrtla kotník - druhý den jsem jela do nemocnice, noha byla značně nateklá. Dali mi ortézu a berle na 14 dní, cca po 2 dnech od návštěvy nemocnice se mi pod kotníkem udělala modřina a noha byla celá namodralá. Před pár dny mi modřina zmizela ale opět mi značně natekl kotník. Na nohu můžu došlapovat, ale kotník mě bolí v klidu - objevuje se nepříjemné píchání a dloubání. Mám navštívit ortopeda nebo je to normální průběh? Potřebovala bych co nejdříve začít sportovat a nevím, zda mohu nohu zatěžovat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Průběh je normální , pokud se modřina vstřebala je možno začít s rehabilitcí magnet , vířivka či laser. Navštivte ortopeda a ten Vás tam jistě vyšle. Po podvrtnutí kotníku je možná sportovní zátěž nejdířve za 6-8 týdnů

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když se řekne srdeční infarkt
Články: Když se řekne srdeční infarkt
Srdeční infarkt je běžně...
Opakované bolesti hlavy? Nechte si zkontrolovat krční páteř!
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x