Pohyb v brise po tehotenstvi

Dobry den,po 2. porodu po leve strane od pupku vzdy kdyz si lehnu na levy bok mam pocit, jako by se mi neco pohnulo-sjelo tosku niz. Ale vzdy jen na tom jednom miste. Asi 3 mesice po porodu mi jednou i vyskocila u pupku boulicka jak tresne, kdyz jsem na ni mackla, odjela pryc a uz jsem ji nenahmatala. Nyni - 1,5 roku po porodu mam ten pocit jen pri prevraceni se na levy bok, ale taky ne vzdy a obcas se mi to stane i treba pri chuzi.Byla jsem u lekarky, poslala mne na vysetreni pupecni kyly,ale tu nemam. Chci se zeptat, co dal? Kam se obratit, ma lekarka to moc neresi.Potrebovala bych uklidneni, ze to je jen treba misto,kde mala hodne pnula,proste nic vazneho.A taky, muzu se zeptat z prima? Muze to byt rakovina? Muze se takto projevit - pohybem? Muzete mi napsat, co vse by to mohlo byt a kam se obratit, nebo zda to neni treba resit, kdyz uz to mam tak dlouho a nemeni se to? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Na nádor asi nebudeme muset myslet, ale stav vyžaduje jistě vyšetření. Někdy se kýla obtížně stanovuje. Vyšetření musí být podrobné při použití břišního lisu a také při změně poloh při vyšetření. Někdy pomůže i diagnostické ultrazvukové vyšetření. Se svými potížemi byste se jednoznačně měla obrátit na chirurgii a vyšetření opakovat třeba i u jiného chirurga. Pokud by se nejednalo o pupeční kýlu nebo svalový rozestup musíme hledat i možnoti dalších změn na stěně břišní.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x