Pohyb po operaci bederní páteře

Dobrý den, Diagnóza- G552 Těžká degenerativní diskopatie L5/S1 po spondyloze NS před rokem(těžký zánět,přeléčen antibiotiky), plus mám Crohna Byl mi voperován implantát 10x26 Doporučení-do dvou týdnů po operaci sedat max. 5 minut (wc,jídlo), po dvou týdnech bez omezení. Intenzivní rehabilitace doporučena po 10 týdnech, po 6 měsících lázně. Chtěl bych se zeptat, jak moc mohu provozovat pohyb, již nyní po týdnu mohu chodit. Konkrétně mi jde o rybolov, kde si pohyby určitě dovedete představit (hlavně nahazování) a to přesně po osmi týdnech po operaci, kdy mám zaplacené závody a musel bych u vody přečkat 24 hod (převážně v sedě). S operatérem se mi bohužel nedaří spojit.A jaký je přibližný možný návrat do práce (bohužel sedavé). Děkuji za odpověd, popřípadě rady v omezení pohybu. Pavel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel neuvádíte jaký typ implantátu, jakou vlastně máte operaci za sebou. Předpokládám tedy implantát - transpedikulární fixace a mezitělová déza klecí (?). Po osmi týdnech se začíná s rehabilitacemi a rozcvičováním stabilizačního svalstva trupu. Pobyt na rybářských závodech u vody takhle brzy po operaci příliš vhodný není. Návrat do zaměstnání bych doporučil alespoň po rehabilitacích, ke sportu včetně rybolovu raději déle. Ideálně aspoň půl roku. Dříve je zátěž možná po případné grafické kontrole, zda dobře probíhá kostní hojení. Na spojení kostí se musí počkat, nejde moc urychlit. Ve Vaší věkové kategorii ale bude dostatečně rychlé. spolupráce s operatérem nebo pracovištěm, kde jste byl operován, je tedy opravdu potřeba.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: