Pokročilá osteochondróza disků

Dobrý den, před 5ti lety jsem podstoupila MR a v závěru pan Dr. napsal: Pokročilá osteochondrosa disků L2/3 a L5/S1 se sklerotickou přestavbou přiléhajících těl-u L2/3 vpravo, u L5/S1 vlevo. Condrosa disku L4/5. Větší oboustranné mediolatelární protruse disků L2/3 L4/5 a L5/S1. U L2/3 se protruse šíří více doprava (7 mm) kde zasahuje i foraminálně, U L4-S1 se šíří více doleva (8 mm) a zasahují zde též až do foramin. Jak v úrovni L2/3, tak L4-S1 dochází k útlaku i zezadu ze směru intervetebrálních kloubů a ligg.flava. Sinkoliosa L pýteře s významnou atrofií m.psoas vpravo, která se zvýrazňuje směrem distálně. Dolní krycí destička těla L5 vpravo je prohloubená, více vlevo, kde je lemovaná nehomogenně hypointensní strukturou s nerovným ohraničením proti kostní dřeni. Prosím o informaci, co všechno to znamená, zda je možné, že by se stav za 5 let zlepšil (mám 5 operací na kyčlích) a zlomeninu stehenní kosti-(chodím o fr.holích) a zda může být tento posudek brán v úvahu posudkovým lékařem.A je možné po 1 a půl roce jít znova na MR, když na zlomenině mám titanový košík? Omlouvám se, že je dotaz příliš obsáhlý,ale nevím, zda je tento stav vážný nebo jen tak lehce přehlédnutélný. Děkuji moc a přeji všechny hezké dny.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Popsané vyšetření komentuje výsledek MR skenu a konstatuje povšechné poměrně pokročilé degenerativní změny páteře. Degenerace páteře je dlouhý proces a nemyslím si, že by za pět let byl patrný posun, tím méně za rok. Posudkový lékař k podobnému závěru jistě přihlížet bude. Titan není magnetický kov a proto nijak nebrání MRI vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: