Polyp v děloze

Dobrý den, mimo cyklus jsem začla krvácet a druhý den ze mne vyšel kus masa (sliznice). Vypadalo to jako vyfouklý balonek s dírou o délce asi 8cm a šířce 2,5cm. Další den krvácení ustalo. Těhotná jsem určitě nebyla. Potrat vyloučen. Paní doktorka mi udělala ultrazvuk a zjistila, že něco v děloze ještě mám. Čípek je pootevřený, a já měla jakoby kontrakce po asi 10minutách, které za pár hodin přešly. Paní doktorka si myslí, že je to polyp. Neodebrala žádný vzorek, dostala jsem pouze injekci na vyvolání silné menstruace, aby se děloha sama vyčistila. Pokud ne, bude následovat kyretáž. A já se chci zeptat: Může být polyp naplněný krví? Je postup paní doktorky správný? Nebylo nutné odebrat vzorek? Původně byla přesvědčená o potratu, až jsem těhotenství vyloučila, tak naznala, že je to polyp. Jsem zdravá, nikdy jsem žádné potíže neměla. Mám za sebou dvě sekce. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Podle popisu není možno určit o co se jednalo mohlo to být krevní koagulum, část polypu nebo kus sliznice děložní část plodového vejce v každém případě pokud po menses bude dutina děložní prázdná je vše v pořádku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Rychlý průvodce rakovinou prostaty aneb Co je dobré o této nemoci vědět
Léčba akné u pacientů s atopickým ekzémem
Články: Léčba akné u pacientů s atopickým ekzémem
Akné a atopický ekzém. Dvě...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pět věcí, které byste měli vědět o zápalu plic
Články: Pět věcí, které byste měli vědět o zápalu plic
Lidem ze zemí s dostupnou a...
Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Články: Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza...
Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Články: Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Biologická léčba. Sousloví...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku, neboli komoce...
Co potřebujete vědět o nádorech ledvin III. – vedlejší účinky léčby
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: