Pomalé srůstání klíční kosti

Dobrý den, 4 měsíce po dislokované tříštivé zlomenině klíční kosti, která byla operativně zpevněna K-drátem, nedochází k pevnému kostěnému srůstu. Je pouze vytvořen chrupavčitý svalek. K-drát byl již odstraněn a zlomenina je stále pohyblivá. Jaký postup pro uzdravení je možný? Děkuji za Vaší odpověď ˇ

Odpověď odborníka:

Stav je třeba opravdu pečlivě zhodnotit a to nejen rtg, ale i pohmatem. Zlomenina klíčku se zhojí téměř vždy a to i po nevelkém znehybnění. Je třeba podle mě ještě trpělivosti, stav se určitě upraví. Pokud by došlo vzácně ke vzniku pakloubu, pseudoartrozy, potom je na místě operace a spojení obou částí klíčku pevnou operačně implantovanou dlažkou. Posoudit kdy dochází k pomalému zhojení nebo již tvorbě pseudoartrozy, pakloubu dokáže zkušený chirurg a řídí se znalostmi a zkušenostmi. podle průběhu u každého pacienta. Prlběh je u každého poněkud jiný. Obraťte se na svého chirurga nebo ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x