Pomalý srdeční tep

Dobrý den, léčím se cca 20 let na hypertenzi, užívám Sectral 400 1/2 ráno a Amprilan H 25mg ráno. Nastaly mi psychické potíže (panická porucha s agorafobií), byl mi "nasazen" Escirdec NEO. V těchto dnech mám t.p. zvýšené sebepozorování a tedy sleduji často svůj srd. pulz. Během dne jej mám mezi 56-60 a před spaním 48-52. Je to v normě s přihlédnutím na užívání těchto léků? Příp. nemá vliv souběžné AD plus Neurol 0,25 ráno a večer? Děkuji za příp. odpověď. L.Ch.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš tep je pomalejší, ale stále v normě. Pokud nemáte jiné obtíže- motání hlavy, pocity na omdlení, pocity únavy, není důvod medikaci měnit. Pokud máte i jiné obtíže bude vhodná konzultace s ošetřujícím lékařem, zda nebude vhodná úprava medikace na arteriální hypertenzi.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: