Pomalý vývoj plodu

V červnu 2013 jsem prodělala zamlklé těhotenství. Nyní jsem opět těhotná. Podle MS bych dnes měla být 7+0tt,ale dr. mi na kontrole řekla, že plod se vyvíjí pomalu, že by měl mít cca 10mm,ale má jen 5mm. Srdeční akci si myslí, že tam je. Mám strach, aby nedošlo opět k zamlklému těhotenství. Můžete mi prosím napsat, zda-li je to velký problém a zda mohu vývoj plodu nějak ovlivnit já sama? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Může se jednat o nesoulad termínu dle měsíčků a vlastnímu stáří plod, tj.dle ultrazvuku. Tzn.že k ovulaci nedošlo 14.den cyklu, ale později, takže plod je mladší než odpovídá MS a tudíž menší. Zde bude vhodná kontrola za 7-10 dní. Vy vývoj nijak ovlivnit nemůžete, je to na přírodě. Můžete doplňovat kyselinu listovou, zdravě jíst, nekouřit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: