Pomalý tep

Dobrý den, dlouhou dobu jsem byl obézní a měl vysoký krevní tlak. Léky Valsacombi 160/25, Nebilet, Cynt 0,4. Zhubnul jsem 15 kg, pravidelně cvičím a léky neberu. Ale teď nevím, zda je v pořádku, že mám tlak v průměru 135/78 a tep kolem 50. Nevím, zda spodní tlak a tep není nízký. Předtím jsem měl tlak i s léky kolem 139/85 a tep 60. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Petře, nemusíte mít obavy, hodnoty krevního tlaku jsou zcela v pořádku. Diastola (spodní tlak) může být klidně i nižší(60-70). Tepová frekvence kolem 50 je sice nižší, ale u pravidelně cvičících (trénovaných) jedinců se takové hodnoty mohou vyskytovat. Dop. občasné kontroly tepu, pokud by hodnoty klesaly více pod 50, konzultovat ošetřujícího lékaře. U současných hodnot nevidím důvod k znepokojení

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x