Poraněný bubínek

  • Dotaz od: David Pokorný
  • Publikováno: 10.7.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, byl jsem v noci napaden. Na ucho špatně slyším. Tekla mi trochu z něj krev, tak jsem si ho umyl vodou, což je asi špatně. Ráno jsem šel na ORL a mám prý dirku v bubínku. Testovací zvuky jsem slyšel. Dostal jsem tydenní antibiotika a do ucha nemám dávat nic. Bude to v pořádku? Neměl bych si ucho nějak zakrýt? Mám pocit, jakobych měl ucho zalehlé. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k protržení bubínku při úderu na ucho občas dochází, zhoršení sluchu je běžným doprovodným příznakem. Při napadnění by bělo byýt provedneo zobrazovací vyšetření lebky k vyloučení traumatického poranění baze lební. Antibiotika jsou zcela v pořádku. Počítejte s tím, že zalehnutí může trvat klidně měsíc, než se bubínek zacelí. Ucho chraňte před vodou, nečistotami apod.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x