Požití alkoholu při léčbě antibiotiky

Dobrý den,užívám na zánětlivé kožní onemocnění kombinaci dvou antibiotik Benemicin a Dalacin C,v 7:30 ráno a v 19:30 večer po dvou tobolkách.Chci se zeptat zda je možné si dát k obědu jedno desetistupňové pivo?Nenaruší to nijak účinek léčby?Děkuji Martin

Odpověď odborníka:

Milý Martine, není vhodné nikdy pivem antibiotikum zapíjet. Snižuje to účinnost antibiotika.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: