Prakticky permanentní gyn problémy

Dobrý den, zasílám dotaz do této poradny, protože už opravdu nevím, co mám dělat. Již od září navštěvuji prakticky každý týden svého gynekologa, protože mě trápí opakované záněty a mykosy. Když mám zánět, dostanu antibiotika, po těch mě trápí kvasinková infekce, na ni dostanu antimykotika a potom zase začne kolotoč nanovo, s nějakým novým výtokem, svěděním apod. Byla jsem léčena se zánětem děložního čípku, mám ho překrvený a velmi citlivý, rovněž jsem přeléčena na streptokoka, chlamydie (ačkoli ty se ukázaly jako negativní, lékař mě léčil ještě před výsledky testů), užívala jsem antibiotika doslova horem dolem a pravděpodobně i proto mám teď problém s neustálými mykosami. Antimykotika už mi přestávají zabírat, vždycky dostanu jenom nový krém a zaváděcí léky jiné značky, použiji je třeba 2x 3x a už nezabírají, mám za sebou mj. týdenní až 14 denní léčbu clotrimazolem, jenamazolem, canestenem, primafucinem, batrafenem a to vše během 4 měsíců!!! Rovněž právě dobírám 2měsíční užívání wobenzymu, nosím striktně bavlněné prádlo prané na vyšší teplotu, nepoužívám žádná mýdla, nekoupu se ve vaně, nechodím do bazénu, sauny apod., změnila jsem stravovací návyky, při braní antibiotik jsem preventivně léčena např. primafucinem, užívám probiotika, wobenzym, přítel je po mnoha vyšetřeních a naprosto v pořádku, od něj to ani být nemůže neboť od září je náš milostný život téměř nulový. A problémy neustávají, dnes dokončuji týdenní léčbu, ale stále pociťuji svědění. Trápí mě už i svědění konečníku. Vždycky jsem v pořádku zhruba 2 dny a zase něco! Já už opravdu nevím co dělat. Zasahuje mi to do psychiky i osobního života! Je mi 22 let, nikdy jsem gynekologické problémy neměla, užívám HA, po několika změnách nyní Chloe. Poraďte mi prosím, co mám více udělat, abych se těchto problémů zbavila alespoň na déle než 2 dny. Já si uvědomuji, že mnoho lidí řeší mnohem vážnější zdravotní problémy, ale tyto jsou velmi obtěžující především vzhledem k dlouhodobému přetrvávání. Předem mnohokrát děkuji za odpověď S pozdravem Jana

Odpověď odborníka:

Při mykotickém vyšetření je vždy nutno léčit i partnera,prádlo vyvářet a bylo by možné i ve spolupráci s imunology zkusit vakcinaci,mívá dobrý efekt příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Neuspokojivé.. | Od: Andrea | 5.1.2012 13:05
Mám úplně stejné problémy a
rada gynekologa mi bohužel
nijak nepomohla ve vyřešení
mého problému.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Co prozradí jaterní testy?
Články: Co prozradí jaterní testy?
Prokázat hepatitidu je...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: