Prasečí chřipka u tehotných

Dobrý den, chtela bych se zeptat na očkováni u tehotných proti prasečí chřipce. Je mi 28 let. Jsem ve 20 týdnu a mám astma(bez potíži). Nekterý dortoři očkováni podporují a jiný ho zakazuji. Má očkováni nejaky vliv na díte? Mohou se dostavit nejake komplikace i po zaočkováni? Mají vakcíny nejake vedlejší příznaky? Mám se dát očkovat jenou určitým druhem vakcíny, nebo je to jedno? Dekuji za odpověde, moc nám pomůžou.

Odpověď odborníka:

1) Obecně očkování u těhotných se příliš nedoporučuje, může to negativně ovlivnit imunitní pochody v těle matky a navíc se domnívám, že v tomto směru není mnoho zkušeností. 2)Očkování proti klasické chřipce v druhé polovině těhotenství teoreticky možné je, resp. na příbalovém letáku vakcíny je to takto uvedeno, ale i tak stále platí, že pokud to není nutné, raději neočkovat. 3) Vzhledem k tomu, že po očkování proti prasečí chřipce se objevily u některých očkovaných závažné nežádoucí účinky, toto očkování bych vůbec nedoporučila.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x