Prasečí chřipka

Dobrý den, mám dotaz, jedeme 9.7.2009 s 20měsíční dcerkou a 15letou do Řecka, nevím si rady, jestli odcestovat nebo ne, když se objevila prasečí chřipka. Co byste mi doporučil z hlediska lékaře. Mám strach, ale manžel mi říká, že panikařím. Mám si pro jistotu nechat napsat Tamiflu, abych měla pro holky, kdyby se nakazily? Nebo co mi radíte vy? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po Evropě je riziko v podstatě takové, jako kdybyste cestovali po česku a situace se může také mnohokrát změnit, epidemie ustat a podobně. Pro děti si podle svého uvážení Tamiflu můžete nechat napsat, o její aplikaci na místě pobytu by však měl rozhodnout lékař až po vyšetřeních, takže se mi to jeví trochu jako zbytečné. Není rozumné dělat paniku, až situace nastane, budete ji řešit. Pokud budete opravdu panikařit nadměrně, je možné, že celé rodině i sobě zkazíte celou dovolenou. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: