Pravděpodobnost onemocnění karcinomem.

Dobrý den, mám prosím dotaz. Je mi 48 let a již před rokem přestala menstruace. Gynekolog píchl Agolutin, ale ani po něm se menzes nedostavila. Po krevních testech diagnostikoval přechod, nicméně na UTZ byla sliznice stále vyšší (byla mimochodem i při všech předchozích UTZ, i po proběhlé menstruaci). Krvácení se vrátilo asi po 5 měsích, dále pokračovalo v kratších 21 - 25 intervalech v síle normální menstruace, možná lehce zvýšené. Po pár cyklech následovala pauza 65 dní (proveden UTZ - opět vyšší sliznice) další pauza 75 dní (na UTZ stále stejný nález). Toto poslední krvácení bylo silnější, stále přetrvávají mírné bolesti v podbřišku a krvavý výtok. Jsem objednána na hysteroskopii. Nicméně se chci zeptat, jak je u mne velké riziko onemocnění endometriálním karcinomem, (či jiným typem zhoubného nádoru) v mém věku - 48 let, jsem silně obézní, matce byla odebrána děloha před několika lety. Předem děkuji za odpověď. Kohoutová Hana.

Odpověď odborníka:

dobrý den, nemyslím si,že rakovina sloznice by byla to pravé, ovšem nic nelze vylučit.spíče to vypadá na dysfunkční endometrium,což se stává poměrně často.hysteroskopie a kyretáž je jistě správný postup.odeberou se výsledky na histologii a pak se uvidí.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: