Přechod na z ha chloe na lindynette 20

Dobrý den, HA Chlo jsem užívala přes 4 roky, vzhledem k tomu, že byla poměrně silná mi doktorka předepsala slabší Lindynette20, v přiloženém letáčku bylo napsáno že Lindynette mám začít užívat hned následující den po užití 28tablety z Chloe, tak jsem tedy učinila, ale až později jsem si přímo v příbalové informaci Lindynette přečetla, že první tabletu při přechodu z jiné HA antikoncepce mám brát hned první den krvácení. Jsem teď z toho trochu zaskočena a tudíš nevím co z toho je pravda, s partnerem jsem spolu od té doby zatím nespali a navíc používáme i bariérové metody, tudíž se otěhotnění nebojím. Hlavně by mě zajmalo jak postupovat dále, jestli jsem učinila správně a pokud ne co dělat dále. Dále jsem se chtěla zeptat, teprve s touto antikoncepcí začínám a v blízkých dnech jdu k lékaři, který mě zřejmě odešle na kolonoskopii, zajmalo by mě co to v takovém případě znamená pro antikoncepci. Zda pouze krátkodobé snížení účinosti a nebo je potřeba chvilkové úplné vysazení. Předem děkuji za Vaši odpověěď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je úplně v pořádku, že jste započala užívat z nového balení antikoncepce po dobrání 28. tablety z posledního balení HA Chloe. Antikoncepční účinek je tím zachován. Nadále pokračujte v užívání standardním způsobem. Co se týče kolonoskopie, je potřeba plánované vyprázdnění střeva před tímto vyšetřením naplánovat s dostatečným odstupem po užítí tabletky antikocepce, aby došlo k jejímu řádnému vstřebání. Pokud se vám to podaří, účinek antikoncepce nebude snížen.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: