Předloktí

Byl jsem u ortopeda na vyšetření s tou rukou, mám prý obj: nevelké sval. rezistence na vol.ploše předloktí vpravo patrná při sval.kontrakci flexorů prstů, okolí klidné, kožní kryt klidný... prý se to dá léčit operativně sešít to, ale je tam riziko nebo je to spíše pravděpodobné že se ta svalová blána zas utrhne... doktor mi řekl at omezim posilovaní, chci se vás zeptat co myslíte když budu normalně nadále cvičit,nebude se to třeba zvětšovat nebo nebudu mít třeba nechraněné kosti při cvičení...vubec mě to nebolí, de spíše o kosmeticky problém...ja to nechci řešit, ale nechci se kvuli tomu vzdát posilovaní, předem děkuji za dotaz.

Odpověď odborníka:

Stran případného extremního zatěžování se musí vyjádřit vyšetřující ortoped nebo rehabilitační nebo sportovní lékař při posouzení svalů a celé končetiny přímo u pacienta.
Po ošetření jistě nad sportem lze uvažovat. Nepochybně vzpírání pro horní končetiny je silově nejzávažnější sport.
Na druhé straně svalové posilování horní končetiny postupně na rehabilitaci a dále ve sportu je užitečné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: