Přeji krásný den.je to zh...

přeji krásný den.je to zhruba 17 dní co na šílené bolesti v krku jsem dostala antibiotika doumox1000,brala jsem první 2 dny 3 tabletky denně zbytek jsem dobrala po 2 tabletkách, balení 20 tablet.bolesti rychle zmizely,ale problém nastal po dobrání všech tablet,bolesti začaly znovu.došla jsem si na orl udělali mi výtěr a vyšel negativní.krk rudy a hrozná bolest, včetně uzlin,bolí celý krkj ak ze vnitř tak z venku,no hrůza nyní beru penbene 1 500 000.... nevíte čím by to mohlo být? musím ještě podotknout že je to přesně 3 týdny co mi trhali zub moudrosti.antibitickou léčbu jsem naposledy prodělala zhruba před 15ti lety při odstranění krčních mandlí... s pozdravem a díky Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže by mohly být způsobeny (velmi pravděpodbně) jak bakteriální infekcí, která může být i zapouzdřená někde v krku včetně blízkosti zubu moudrosti (kontrola na stomatologii ukázala normální nález a zhojení po vytržení zubu??), tak také virovou infekcí. Nebo se na bolesti může podílet i vertebrogenní složka (tj.bolesti teoreticky mohou být i od páteře a přilehlého pohybového aparátu - méně pravděpodobné než infekce, může být ale přítomno také). Jasněji Vám odpoví pouze ošetřující lékař, který má k dispozici jak místní nález (to především - bolest krku a uzlin je hrozně obecný pojem - záleží, jaký je nález v krku, jaký je stav uzlin, jaké jsou další obtíže atd. atd.), tak laboratorní výsledky (ukáží například, zda je přítomna pravděpodbněji bakteriální nebo virová infekce a infekce vůbec), případně další pomocná vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: