Přejídání kojenců

Mám dvojčata, kterým je nyní měsíc, jsou převážně kojena, dokrmuji je umělým mlékem, kterého dostanou cca 120 ml za den, někdy více, podle toho jak kojím. Problém je, že děti mají neustálě hlad, nepomáhí téměř nic, dudlík, pochovat..uklidní se jen když dostanou najíst, málo spí a jsou neklidné. Vyžadují kojení někdy každou půlhodinu. Nevím kolik váží, ale oba již mají velká bříška a faldíky, okolí má poznámky, že je překrmuji. Zkoušela jsem vynechat UM i prodloužit intervaly mezi kojením, ale nedaří se. Je možné, aby se kojenec přejídal a tloustnul?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, je možné kojence překrmovat. Kojení po půl hodině určitě není ideální - žaludek a střeva nestihnou strávit předchozí dávku a děti pak může bolet bříško. Bylo by vhodné zjistit, kolik nakojíte na jednotlivou dávku - domluvte se s dětským lékařem, zda by Vám nepůjčil kojeneckou váhu nebo si ji půjčte v půjčovně. Poté se poraďte s dětským lékařem o nakojených dávkách a režimu. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: