Přeočkování proti klíšťové encefalitidě

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda po opakovaném přeočkování proti klíšťové encefalitidě je ještě třeba čekat než začne vakcína působit (tak jako po druhé dávce základního očkování). Nechala jsem se přeočkovat po pěti letech, testy krve prokázaly, že hladina protilátek byla dostačující pro to, aby se nemuselo celé očkovací schéma opakovat znovu. Je tedy třeba čekat dva týdny, nebo už teď je ochrana proti encefalitidě dostatečná? Přeočkování jsem nestihla v zimních měsících. Děkuji za odpověď, Lucie

Odpověď odborníka:

Jestliže jste měla v době očkování hladinu protilátek již dostatečnou, jste chráněna stále.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: